sâmbătă, 8 iunie 2013

Programarea gandurilor pentru succes

Tim Noakes - Winner mind set

Tim Noakes este un cercetator din Africa de Sud care are experienta in participare la mai multe curse de alergare pe distante lungi. Deoarece multi atleti nu reuseau sa ajunga pana la finalul cursei el a cautat sa afle ce anume ii face pe unii atleti sa fie mai buni decat alti si sa reuseasca sa ajunga la finis.

Mai multe cercetari l-au adus la concluzia ca cei ce reuseau sa ajunga sa finiseze cursa isi puneau in gand sa alerge cu 10% mai mult sau in mintea lor plasau linia de finis mai departe decat era aceasta in realitate. In asemenea mod ei reuseau sa se reprogrameze pentru distante mai lungi care sa para mai scurte. In mare parte el a studiat alergatorii de la maraton, el fiind la fel, un alergator pe distante foarte lungi, inclusiv alerga si la maratoane.

Din discursul lui de la TEDx http://www.youtube.com/watch?v=4lzs5wpLkeA&feature=youtu.be&a putem sa ne dam seama ca el pune un puternic accent pe faptul ca progresul in cadrul activitatii sportive si atletice de multe ori se datoreaza lucrului cu creierul. De aici mi-am amintit ca Sun Tzu avea dreptate cand spunea ca un razboinic trebuie sa castige un razboi in mintea sa inainte de a il incepe. E un secret cunoscut de secole, doar ca posibil nu se stia mecanismul cum lucreaza.


Linkuri utile:
http://en.wikipedia.org/wiki/Tim_Noakes
https://twitter.com/ProfTimNoakes
http://www.youtube.com/watch?v=4lzs5wpLkeA&feature=youtu.be&a

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu